Dziedzictwo Kulinarne Kujaw i Pomorza zrzesza producentów zdrowej żywności i restauracje serwujące najlepsze potrawy i dania w województwie kujawsko-pomorskim.
We wtorek, 9 listopada w Ostromecku uroczyste certyfikaty potwierdzające członkostwo w sieci Dziedzictwo Kulinarne Kujaw i Pomorza otrzymali przedstawiciele ośmiu firm, w tym Restauracja "Starówka" i lodziarnia kawiarnia "Czarna Malina" z Brodnicy. Przypomnijmy, że Kujawsko-Pomorskie jest częścią Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego od stycznia 2012 roku. Właścicielem znaku "Dziedzictwo Kulinarne – Kujawy i Pomorze" jest marszałek województwa Piotr Całbecki i to on nadaje certyfikaty oraz prawo do posługiwania się znakiem.
Przypomnijmy, że w gronie członków Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza są także inni producenci i restauracje z powiatu brodnickiego:
- Wytwórnia Makaronu BIO Aleksandra i Mieczysław Babalscy w Pokrzydowie,
- Anna Florkiewicz z Brzozia,
- Ośrodek Edukacji Ekologicznej Wilga w Górznie,
- Zajazd Przy Kominku Dominik Raniszewski w Wielkim Głęboczku,
- Hotel Dworek Wapionka w Górznie.
- Czytelniczka apeluje o utworzenie przejścia dla pieszych w Brodnicy
- W Brodnicy grając i oglądając filmy uczcimy 103. rocznicę odzyskania niepodległości
- W Górznie 10-latek trafił do szpitala po tym, gdy w mieszkaniu uwalniał się czad
- Brodnicki Budżet Obywatelski. Takie projekty mogą zostać zrealizowane!
