Śniadanie wielkanocne bez jajeczka nie jest możliwe

TEKST I FOT. MARIETTA CHOJNACKLA [email protected]
Na zdjęciu Alicja Nowak z jajami faszerowanymi na sobotniej wystawie stołów wielkanocnych w Więcborku
Na zdjęciu Alicja Nowak z jajami faszerowanymi na sobotniej wystawie stołów wielkanocnych w Więcborku
Mogą to być jajka faszerowane, bo farsze nie tylko do jajek są coraz modniejsze. Dziś przepis prosto z Krajny.

Są to jajka faszerowane szynką z sosem orzechowym według pomysłu Alicji Nowak z Czarmunia koło Więcborka

Porcja na cztery osoby

4y jaja ugotowane na twardo
wyjąć żółtka
2 łyżki keczupu
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka oleju

Wszystko dobrze utrzeć, potem dodać 1 łyżkę szczypioru i 2 plastry pokrojonej w drobną kosteczkę szynki. Wszystko razem połączyć i wypełnić połówki białek i pokryć sosem orzechowym (2 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu, 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich dobrze wymieszać , zostawić na 15 minut do zgęstnienia o polać jajka)

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie