Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Śniadanie wielkanocne bez jajeczka nie jest możliwe

TEKST I FOT. MARIETTA CHOJNACKLA [email protected]
Na zdjęciu Alicja Nowak z jajami faszerowanymi na sobotniej wystawie stołów wielkanocnych w Więcborku
Na zdjęciu Alicja Nowak z jajami faszerowanymi na sobotniej wystawie stołów wielkanocnych w Więcborku
Mogą to być jajka faszerowane, bo farsze nie tylko do jajek są coraz modniejsze. Dziś przepis prosto z Krajny.

Są to jajka faszerowane szynką z sosem orzechowym według pomysłu Alicji Nowak z Czarmunia koło Więcborka

Porcja na cztery osoby

4y jaja ugotowane na twardo
wyjąć żółtka
2 łyżki keczupu
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka oleju

Wszystko dobrze utrzeć, potem dodać 1 łyżkę szczypioru i 2 plastry pokrojonej w drobną kosteczkę szynki. Wszystko razem połączyć i wypełnić połówki białek i pokryć sosem orzechowym (2 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu, 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich dobrze wymieszać , zostawić na 15 minut do zgęstnienia o polać jajka)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska