Takich produktów lepiej nie łączyć z sobą na talerzu. Zobacz - takie połączenia mogą być niebezpieczne dla zdrowia

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Istnieją pewne zasady dotyczące łączenia produktów, których warto przestrzegać. Małe błędy związane z łączeniem produktów spożywczych w jednym posiłku mogą sprawić, że zaszkodzimy swojemu zdrowiu.Są takie potrawy, które po połączeniu się w układzie pokarmowym zaburzają metabolizm, mogą hamować wchłanianie substancji, powodować wzdęcia, wydzielanie toksyn, fermentację lub procesy gnilne. Niektóre połączenia produktów na talerzu mogą być naprawdę szkodliwe dla naszego organizmu - pogarszać samopoczucie, powodować problemy żołądkowe, biegunki, zaparcia i inne dolegliwości.Których produktów lepiej nie spożywać razem w jednym daniu? Jakich produktów nie łączyć, by nie zaszkodzić zdrowiu? Zobacz teraz w naszej galerii >>>>>
Istnieją pewne zasady dotyczące łączenia produktów, których warto przestrzegać. Małe błędy związane z łączeniem produktów spożywczych w jednym posiłku mogą sprawić, że zaszkodzimy swojemu zdrowiu.Są takie potrawy, które po połączeniu się w układzie pokarmowym zaburzają metabolizm, mogą hamować wchłanianie substancji, powodować wzdęcia, wydzielanie toksyn, fermentację lub procesy gnilne. Niektóre połączenia produktów na talerzu mogą być naprawdę szkodliwe dla naszego organizmu - pogarszać samopoczucie, powodować problemy żołądkowe, biegunki, zaparcia i inne dolegliwości.Których produktów lepiej nie spożywać razem w jednym daniu? Jakich produktów nie łączyć, by nie zaszkodzić zdrowiu? Zobacz teraz w naszej galerii >>>>>Andrzej Banaś
Niektórych produktów nie powinno się łączyć z sobą. Okazuje się, że niektóre produkty spożywcze tracą na wartościach odżywczych a nawet mogą być szkodliwe dla zdrowia, gdy są spożywane razem w jednym posiłku. Których produktów lepiej nie spożywać razem w jednym daniu? Jakich produktów nie łączyć, by nie zaszkodzić zdrowiu? Zobacz teraz w naszej galerii.

Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 ODC. 36 – Ciechocinek cz. 1

Istnieją pewne zasady dotyczące łączenia produktów, których warto przestrzegać. Małe błędy związane z łączeniem produktów spożywczych w jednym posiłku mogą sprawić, że zaszkodzimy swojemu zdrowiu. Które produkty spożywcze nie powinny leżeć obok siebie na talerzu? Zobacz koniecznie w naszej galerii.

Okazuje się, że istnieją produkty, których nie należy łączyć z sobą.

Są takie potrawy, które po połączeniu się w układzie pokarmowym zaburzają metabolizm, mogą hamować wchłanianie substancji, powodować wzdęcia, wydzielanie toksyn, fermentację lub procesy gnilne. Niektóre połączenia produktów na talerzu mogą być naprawdę szkodliwe dla naszego organizmu.

Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że nawet zdrowe danie ze źle dobranymi składnikami, mogą być odpowiedzialne za pogorszenie samopoczucia, problemów żołądkowych, biegunek, zaparć lub innych dolegliwości.

Zobacz teraz w naszej galerii kilka zasad łączenia potraw, których warto przestrzegać podczas komponowania posiłków:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska
Dodaj ogłoszenie