Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 ODC. 36 – Ciechocinek cz. 1

Istnieją pewne zasady dotyczące łączenia produktów, których warto przestrzegać. Małe błędy związane z łączeniem produktów spożywczych w jednym posiłku mogą sprawić, że zaszkodzimy swojemu zdrowiu. Które produkty spożywcze nie powinny leżeć obok siebie na talerzu? Zobacz koniecznie w naszej galerii.
Okazuje się, że istnieją produkty, których nie należy łączyć z sobą.
Są takie potrawy, które po połączeniu się w układzie pokarmowym zaburzają metabolizm, mogą hamować wchłanianie substancji, powodować wzdęcia, wydzielanie toksyn, fermentację lub procesy gnilne. Niektóre połączenia produktów na talerzu mogą być naprawdę szkodliwe dla naszego organizmu.
Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że nawet zdrowe danie ze źle dobranymi składnikami, mogą być odpowiedzialne za pogorszenie samopoczucia, problemów żołądkowych, biegunek, zaparć lub innych dolegliwości.
Zobacz teraz w naszej galerii kilka zasad łączenia potraw, których warto przestrzegać podczas komponowania posiłków: