https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Te osoby nie powinny jeść ogórków kiszonych. Przy tych problemach zrezygnuj z kiszonek

Joanna Gólczyńska
Ogórki kiszone i inne kiszonki to pyszne i niskokaloryczne przysmaki oraz uwielbiane w naszym kraju dodatki do obiadu. Nie każdy jednak może je spożywać. Sprawdź, przy jakich przypadłościach powinno się zrezygnować z kiszonek. Więcej szczegółów poznasz na kolejnych slajdach galerii.
Ogórki kiszone i inne kiszonki to pyszne i niskokaloryczne przysmaki oraz uwielbiane w naszym kraju dodatki do obiadu. Nie każdy jednak może je spożywać. Sprawdź, przy jakich przypadłościach powinno się zrezygnować z kiszonek. Więcej szczegółów poznasz na kolejnych slajdach galerii. pixabay
Ogórki kiszone i inne kiszonki to pyszne i niskokaloryczne przysmaki oraz uwielbiane w naszym kraju dodatki do obiadu. Nie każdy jednak może je spożywać. Sprawdź, przy jakich przypadłościach powinno się zrezygnować z kiszonek.

Kiszonki zawierają w sobie wiele cennych składników zdrowotnych. Są między innymi źródłem witaminy C, E i betakarotenu. Wykazują także korzystne działanie na mikroflorę jelitową. Pomimo ich właściwości zdrowotnych, nie każdy może spożywać kiszonki. W niektórych przypadkach mogą one doprowadzić do poważnych problemów zdrowotnych lub potęgować istniejące przypadłości. Warto uważnie obserwować swój organizm, i w razie potrzeby wykluczyć kiszonki z diety.

Te osoby nie powinny jeść kiszonek

Takie osoby powinny wykluczyć ze swojej diety ogórki kiszone, kapustę kiszoną i inne kiszonki. W przypadku takich przypadłości zdrowotnych należy zrezygnować ze spożywania kiszonek. Szczegóły w naszej galerii:

Aktualne promocje w Lidlu
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska