
Niektóre produkty spożywcze mają bardzo długi termin przydatności do spożycia - mogą być przechowywane od roku niemal w nieskończoność. Które produkty przetrwają najdłużej? Sprawdź teraz w naszej galerii, które produkty prawie nigdy nie tracą ważności. One mają najdłuższy termin przydatności do spożycia >>>>>

OCET JABŁKOWY - BEZTERMINOWY
Badania wykazały, że włączenie octu jabłkowego do diety może pomóc w kontrolowaniu poziomu cukru we krwi i prawdopodobnie zapobiegać skokom poziomu cukru we krwi podczas spożywania pokarmów bogatych w rafinowane węglowodany i cukry. Ocet jabłkowy prawidłowo przechowywany może stać w spiżarni bezterminowo!
Czytaj też: https://pomorska.pl/ocet-jablkowy-na-odchudzanie-w-ten-sposob-ocet-jablkowy-pomaga-schudnac/ar/c14-16067631

NASIONA CHIA - 18 MIESIĘCY
Nasiona chia to dawka błonnika, białka i zdrowych tłuszczów. To także idealny produkt do spiżarni - jego trwałość to 18 miesięcy od daty zakupu.

SOS SOJOWY - 3 LATA
Sos sojowy, wytwarzany ze sfermentowanych ziaren soi i pszenicy, jest popularną przyprawą nadającą smak różnym potrawom. Wiele osób zastanawia się, czy butelkę sosu sojowego należy wkładać do lodówki. Okazuje się, że może ona pozostać nieotwarta w spiżarni nawet przez trzy lata. Po otwarciu sos sojowy jest bezpieczny w temperaturze pokojowej lub w lodówce, ale jakość będzie lepsza, jeśli będzie przechowywany w niskiej temperaturze.