
MAKARON - 2 LATA
Można przechowywać różnorodne suche makarony w spiżarni lub szafkach przez okres do dwóch lat bez ryzyka zepsucia. Po otwarciu opakowania z makaronem, czas przydatności skraca się do około roku.

RYŻ - 2 LATA
Ryż można przechowywać w spiżarni. Jest jednym z najbardziej wszechstronnych węglowodanów, które można wykorzystać jako dodatek do większości potraw. Jest również stosunkowo łatwy w przygotowaniu. Torebkę ryżu można przechowywać w spiżarni przez dwa lata.

MIÓD
Miód teoretycznie można bezpiecznie spożyć przez lata, nawet jeśli jego jakość nieco spadnie, jednak sugeruje się, by spożyć go w ciągu 2 lat od daty zakupu, aby zapewnić najlepszą jakość. Jeśli miód wygląda na mętny, skrystalizowany lub zestalony, można go podgrzać w kuchence mikrofalowej lub w garnku z gorącą wodą, aby go sklarować lub stopić.

MLEKO KOKOSOWE W PUSZCE - 2-5 LAT
Dobrym pomysłem jest zapas puszek z mlekiem kokosowym. Mleko kokosowe ma trwałość od dwóch do pięciu lat, nim zepsuje. Jednak po otwarciu mleka kokosowego w puszce, jego trwałość skraca się do około czterech dni.