Najlepsza jest kiszona kapusta, którą wykonujemy w domowych warunkach, w przemysłowym procesie często dodawany jest ocet do kapusty, przez co jej wartości odżywcze spadają.
Kapusta kiszona zawiera witaminę C, magnez, potas, żelazo i wapń. Jest także świetnym źródłem witamin z grupy B, witaminy A, E oraz K.
Niestety, ze względu na pewne schorzenia, niektóre osoby powinny ograniczyć spożywanie kiszonek.
Jeśli masz te objawy warto włączyć kiszoną kapustę do diety!
Zobaczcie kiedy koniecznie powinniśmy włączyć kapustę kiszoną do swojej diety. Szczegóły w galerii poniżej:
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas