Najlepsza jest kiszona kapusta, którą wykonujemy w domowych warunkach, w przemysłowym procesie często dodawany jest ocet do kapusty, przez co jej wartości odżywcze spadają.
Kapusta kiszona zawiera witaminę C, magnez, potas, żelazo i wapń. Jest także świetnym źródłem witamin z grupy B, witaminy A, E oraz K.
Niestety, ze względu na pewne schorzenia, niektóre osoby powinny ograniczyć spożywanie kiszonek.
Jeśli masz te objawy warto włączyć kiszoną kapustę do diety!
Zobaczcie kiedy koniecznie powinniśmy włączyć kapustę kiszoną do swojej diety. Szczegóły w galerii poniżej:
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.5/images/video_restrictions/0.webp)
Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Styl Lewandowskiej to porażka? Projektant przyrównał ją do "BAZAROWEGO MANEKINA"
- Artur Żmijewski gra na nosie Tomaszowi Karolakowi? Zobaczcie, jak teraz wygląda
- Miał show biznes u stóp. Marzenie Damiana Kordasa zniweczone przez straszliwą chorobę
- Wiemy, kto zastąpi Dowbora w "Twoja Twarz Brzmi Znajomo"! Wychwalała władze stacji