https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

To dzieje się z organizmem, gdy jesz dużo marchwi. Niektórzy nie mogą z nią przesadzać

STYK
Nie tylko pomarańczowa, ale i biała, fioletowa, żółta. Poznajcie mniej znane fakty dotyczące jednego z najpopularniejszych warzyw na polskim stole - marchewki. Kto szczególnie powinien włączyć marchewkę do swojej diety? Zobacz na kolejnych slajdach.
Nie tylko pomarańczowa, ale i biała, fioletowa, żółta. Poznajcie mniej znane fakty dotyczące jednego z najpopularniejszych warzyw na polskim stole - marchewki. Kto szczególnie powinien włączyć marchewkę do swojej diety? Zobacz na kolejnych slajdach. archiwum Polska Press/Pixabay
Nie tylko pomarańczowa, ale i biała, fioletowa, żółta. Poznajcie mniej znane fakty dotyczące jednego z najpopularniejszych warzyw na polskim stole - marchewki. Kto szczególnie powinien włączyć marchewkę do swojej diety? Zobacz!

Starta i gotowana marchewka to jeden z pierwszych kroków niemowląt, do dorosłych posiłków. Warzywo jest lekkostrawne, polecane zwłaszcza osobom chorym. Oprócz tego, że pomaga wrócić do zdrowia, dodaje energii, oczyszcza z toksyn, poprawia apetyt. Weźcie pod uwagę, że marchew jest warzywem, które zyskuje w czasie gotowania.

W takich sytuacjach warto jeść marchewki. Kto powinien włączyć je do diety?

Choć w Polsce marchewki są niezwykle popularne, to nie zawsze zdajemy sobie sprawę, jakie niesamowite właściwości posiadają. Kiedy powinniśmy jeść dużo marchwi? W jaki sposób marchewki wpływają na organizm? Zobacz koniecznie w naszej galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska