https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

To się dzieje z organizmem, gdy używamy pieprzu. Tym osobom pieprz może bardzo zaszkodzić!

Joachim Przybył
Czarny pieprz jest jedną z najczęściej stosowanych przypraw w polskich domach. Poprawia nie tylko smak, ostrość i charakter potrawy, ale ma także wiele składników przydanych naszemu organizmowi. Nie wszyscy jednak powinni stosować pieprz. Kto powinien unikać tej przyprawy? Sprawdź w naszej galerii!Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.
Czarny pieprz jest jedną z najczęściej stosowanych przypraw w polskich domach. Poprawia nie tylko smak, ostrość i charakter potrawy, ale ma także wiele składników przydanych naszemu organizmowi. Nie wszyscy jednak powinni stosować pieprz. Kto powinien unikać tej przyprawy? Sprawdź w naszej galerii!Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo. Pixabay
Czarny pieprz poprawia nie tylko smak, ostrość i charakter potrawy, ale ma także wiele innych składników przydanych naszemu organizmowi. To się dzieje z organizmem, gdy używamy pieprzu. Nie dla wszystkich przyprawianie potraw może się dobrze skończyć Te osoby powinny unikać dużej ilości pieprzu.

Czarny pieprz jest jedną z najczęściej stosowanych przypraw w polskich domach. Poprawia nie tylko smak, ostrość i charakter potrawy, ale ma także wiele składników przydanych naszemu organizmowi. Nie wszyscy jednak powinni stosować pieprz. Kto powinien unikać tej przyprawy? Sprawdź w naszej galerii!

Czy powinniśmy używać pieprzu? To się dzieje z organizmem, gdy przyprawiamy pieprzem potrawy

Najbardziej popularny pieprz czarny używamy praktycznie do wszystkiego: zup, mięsa, zapraw, a czasami nawet deserów. To nie tylko ostry i wyrazisty smak, charakterystyczny zapach. Ta przyprawa zawiera m.in. błonnik, magnez, żelazo i wiele innych potrzebnych pierwiastków.

Dlaczego warto stosować pieprz i inne przyprawy

  • poprawiają nie tylko smak, ale i wygląda potrawy
  • pobudzają kubki smakowe i węch
  • zapewniają dłuższą świeżość potraw
  • przyprawy zawierają przeciwutleniacze oraz olejki eteryczne, które działają odkażająco
  • pomagają utrzymać odpowiednią dietę

Kto nie powinien używać pieprzu? Lista osób, którym przyprawa może zaszkodzić

Za wszelką cenę unikaj natomiast gotowych mieszanek przyprawowych do konkretnych potraw. Zawierają bardzo często glutaminian sodu, dużo soli oraz sztucznych dodatków, które niekoniecznie przydadzą się naszemu organizmowi.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Magazyn Gol24: Ostatnia prosta Ekstraklasy i finał Ligi Konfederacji

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska