Rosół gości na stołach Polaków niezależnie od pory roku. Jest również daniem chętnie serwowanym na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ zupa jest pyszna, aromatyczna i sycąca. Znane są również właściwości zdrowotne rosołu, działa rozgrzewająco przy przeziębieniu oraz grypie, dostarcza cennych wartości odżywczych, łagodzi bóle gardła i kaszel, poprawia samopoczucie.
Tradycyjny rosół serwowany na polskich stołach przygotowywany jest na bazie mięsa drobiowego (kury, kaczki lub indyka) z dodatkiem warzyw - selera, pora, marchewki, pietruszki, a także cebuli i czosnku. Jednak szefowie kuchni znają sposoby, aby jeszcze bardziej podkręcić smak wywaru.
To warto dodać do rosołu, aby poprawić jego smak
Prezentujemy listę produktów, dzięki którym twój rosół zyska na smaku i aromacie. To warto dodać do rosołu, aby poprawić jego smak - zobacz w galerii:
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Nagłe wieści o Janinie i Tadeuszu z "Sanatorium miłości"! Znamy sensacyjne szczegóły
- "Nasz Nowy Dom" czekają spore zmiany! Romanowska nie pomoże już biednym rodzinom
- Tak córka Marty Kaczyńskiej radzi sobie w Korei. Niesamowite, jak się zmieniła [FOTO]
- Prześledziliśmy przemianę włosów Majdana. Było ściernisko, a dziś jest San Francisco