Głos zabierali naukowcy prof. Bronisław Borys i dr inż. Dariusz Lisiak, a także Piotr Szczygielski z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie oraz dr Jolanta Nalewaj, dietetyk medyczny.
Odbyła się degustacja mięsą jagnięcego wyprodukowanego według technologii w ramach programu "Biożywność". Samkowano też serów owczych pochodzących z kołudzkiego zakładu.
Goście mieli okazję obejrzeć Instytut Zootechniki w Kołudzie. Zwiedzili obiekty, w których prowadzona jest hodowla gęsi białych kołudzkich i owiec.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Piotr Gąsowski pokazuje w Polsacie drugą twarz?! Stroi fochy na młodszego kolegę
- Tak wygląda grób Krzysztofa Krawczyka tydzień przed rocznicą. Szczegół łamie serce
- Tak żyje po zwolnieniu z TVP. Dawno niewidziana Nowakowska przyłapana na mieście!
- Fitkau-Perepeczko nie nosi stanika. Pokazała z bliska, jak wygląda jej dekolt!