- Celem imprezy była w szczególności promocja ryby, zachęcenie do spożywania ryb przez cały rok pod różną postacią - relacjonuje Katarzyna Szczepaniak z KPODR w Minikowie. - Odbyły się liczne się pokazy kulinarne w wykonaniu restauratorów. Potrawy z ryb promowały firmy i restauracje, między innymi: Gospodarstwo Rybackie w Ślesinie, Lokalna Grupa Rybacka Krajna i Pałuki, Zespół Pałacowo-Parkowy z Sypniewa, firma Bankiet Wiesław Królak. Przygotowano między innymi karpia duszonego w szarym polskim sosie, szczupaka faszerowanego, jesiotra duszonego z borowikami z nutą szafranu. Pan Jan Bagrowski z Gospodarstwa Rybackiego w Ślesinie zaprezentował pokaz filetowania karpia - wymienia pracownica ODR-u.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"