jabłka - 1-3, gruszki - 3-5, brukselka - 4-7, brokuł - 1,50, papryka zielona - 1,50,kalafior - 2-3,50, marchew - 2, cebula - 1,50, ziemniaki - 1, pęczek włoszczyzny - 2,50, pietruszka - 4, seler - 3, natka pietruszki - 1,50, por - 1, pomidory - 4-9, kapusta: główka - 2, kiszona - 6, ogórki małosolne - 10, burak ćwikłowy - 1,50 orzechy: włoskie - 6-7, łuskane - 25, laskowe - 12-15, pieczarki - 5, gąski (zebrane w lesie w okolicach Osieka Wielkiego) - 8-10, jajka (szt.) - 0,40-0,70, dorsz: filet - 22-26, tusza - 14,50, cały - 11,50, matias - 14, tołpyga (filet) - 14, śledź (filet) - 10, sandacz - 25-28, karaś - 9, amur - 13, leszcz - 5-6, szczupak - 16, płoć - 6, karp (tusza) - 21, miody (w słoikach o pojemności 1,2 litra) - 32-55 (najdroższy spadziowy).
Zbigniew Pawłowski, pszczelarz z miejscowości Tupadły, twierdzi, że zima będzie ostra. Swoją diagnozę oparł na zachowaniu pszczół. Otóż, już we wrześniu matki zaprzestały składać w pasiekach jajeczka. W innych latach czyniły to znacznie później. Na wiosnę przekonamy się, czy opinia długoletniego bartnika się sprawdziła.
Strefa AGRO Kujawsko-Pomorskie także na Facebooku. Dołącz do nas!