https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Ziemniaki po wenecku

Michał Woźniak
Bezpłatne pieczone pyry z wielkopolskim  "gzikiem" oraz znakomitą grochówkę zupę  serwowała kuchnia polowa Mirosława Walczaka  - właściciela kompleksu hotelowo- gastronomicznego "Martina" w Żninie.
Bezpłatne pieczone pyry z wielkopolskim "gzikiem" oraz znakomitą grochówkę zupę serwowała kuchnia polowa Mirosława Walczaka - właściciela kompleksu hotelowo- gastronomicznego "Martina" w Żninie. Marek Bielski
Niedzielne święto pieczonego ziemniaka i zamknięcie tegorocznego sezonu turystycznego zgromadziło w Wenecji niemal 200 osób.

     Impreza, którą zorganizowała Żnińska Kolej Powiatowa oraz Muzeum Ziemi Pałuckiej w Żninie, spotkała się z bardzo ciepłym przyjęciem uczestników. Niewykluczone więc, że na trwałe już trafi do kalendarza imprez organizowanych na Pałukach.

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska