Majonez Pomorski produkowany w tej firmie został wybrany najlepszym produktem spożywczym w plebiscycie "Nasze Dobre Kujawsko-Pomorskie. Znak jakości Gazety Pomorskiej 2009"!
Dlatego wkrótce znajdą Państwo logo plebiscytu na etykiecie tego smacznego produktu. Dodatkowo będzie on reklamowany na łamach "Pomorskiej".
Receptura Majonezu Pomorskeigo z Ocetixu jest stara jak świat?
Naprawdę jest co chwalić! O zaletach majonezu opowiada m.in. Marek Szczygielski, Kujawsko-Pomorski Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Bydgoszczy (sylwetka): - Jest doskonałej jakości!bardzo smaczny!marka, która rozsławia nasz region. Wręcz fenomenalne, że jego receptura jest taka sama od wielu lat!
Prezes Ordak wspomina, że Majonez Pomorski jest produkowany od 1968 roku: - Jeśli coś jest naprawdę dobre, to nie wolno eksperymentować przy jego składzie! Wtedy istnieje ryzyko, że się wszystko zepsuje. A tak recepturę mamy starą, tylko maszynę do homogenizacji bardzo nowoczesną. Wiadomo, technika idzie do przodu.
Efekt to majonez idealny np. do sałatek, sosów, kanapek czy wędlin.
Jest sprzedawany i ceniony nie tylko w naszym regionie, ale można go kupić m.in. w sieci PoloMarketu i Kauflandu w całym kraju, a ostatnio robi furorę w Krakowie.
Emigracja też się nim zajada!
To jeszcze nie koniec!
Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że wielu Polaków pracujących za granicą, wyjeżdżając z kraju chętnie wrzuca go do swojej walizki.
- Naprawdę nie spodziewałem się, że nasza marka może być aż tak silna! - zdradza Jerzy Ordak (sylwetka). - Nie wierzyłem, że wygramy ten plebiscyt! Teraz będziemy jeszcze sławniejsi!
Dodajmy, że to ten prezes doprowadził Ocetix do prywatyzacji i cały czas szuka możliwości, by ulepszyć funkcjonowanie swojego zakładu.
A dwa miesiące temu grudziądzka firma zaczęła produkcję Majonezu Pomorskiego Extra: -z górnej półki, ma w składzie aż 80 procent oleju - kończy szef Ocetixu.
