Rośliny, drzewka owocowe, odmiany ozdobne w szerokim wachlarzu znajdą się na terenie przylegającym do obiektu KPODR w Minikowie. Pojawi się również twórczość ludowa, miody i produkty pszczele. W programie promocja jabłek i soków, pokazy przygotowania i degustacja dań z karpia, pokaz filetowania, dania z karpia lokalnych restauracji, występy zespołów i inne atrakcje.
Impreza potrwa w niedzielę od godziny 10:00 do 16:00
- 10:00 otwarcie wystawy dla publiczności
- 10:30 oficjalne otwarcie i powitanie przez organizatorów
pokazy i prezentacje kulinarne:
- 10:30 - 11:15tradycyjny karp duszony w szarym polskim sosie. Aleksandra Agata Minda, Aleksandra Gajos, autorki bloga "Tradycja ze smakiem"
- 11:30 - 12:15 pokaz filetowania karpia, przygotowanie rosołu z karpia, smażenie chipsów rybnych - Jan Bagrowski, Gospodarstwo Rybackie Ślesin
- 12:30 - 13:15 szczupak faszerowany, Zespół Pałacowo-Parkowy z Sypniewa
- 13:30 - 14:15 Jesiotr duszony z borowikami z nutą szafranu, "Bankiet" Wiesłąw Królak
- 14:30 - 15:15 pokaz filetowania karpia, Jan Bagrowski, Gospodarstwo Rybackie Ślesin