https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Czerwona cebula - takie korzyści daje jej jedzenie. Tak wpływa na Twój organizm to warzywo

(iwo)
Opracowanie:
Czerwona cebula używana jest często w kuchni jako składnik wielu potraw, zarówno surowych, jak i gotowanych. Jakie są korzyści z jedzenia czerwonej cebuli? Zobacz na kolejnych slajdach w naszej galerii >>>
Czerwona cebula używana jest często w kuchni jako składnik wielu potraw, zarówno surowych, jak i gotowanych. Jakie są korzyści z jedzenia czerwonej cebuli? Zobacz na kolejnych slajdach w naszej galerii >>> pixabay
Czerwona cebula to odmiana cebuli wyróżniająca się intensywnie fioletową skórką. Może być składnikiem wielu potraw, zarówno surowych jak i pieczonych czy gotowanych. Jest nieco delikatniejsza w smaku od białej, dlatego z powodzeniem nadaje się do sałatek, na przykład greckiej. Jakie są korzyści z jedzenia czerwonej cebuli? O tym piszemy niżej.

Czerwoną cebulę można pokroić w cienkie plasterki lub kostkę i dodać do różnego rodzaju sałatek. Jej smak doskonale komponuje się z serami, oliwkami czy pomidorami. Czerwoną cebulę można dodać do zup, gulaszu czy sosów.

Można ją także wykorzystać do przygotowania marynat do mięsa lub warzyw.

Czerwona cebula świetnie sprawdzi się podczas grillowania. Możesz pokroić ją w krążki i grillować razem z innymi warzywami lub mięsem.

Nadaje się też świetnie jako dodatek do kanapek i burgerów.

Takie korzyści daje jedzenie czerwonej cebuli - lista

Czerwoną cebulę można również zakisić, tworząc smaczne i zdrowe marynaty do sałatek czy dań głównych. Sprawdź, jak czerwona cebula wpływa ona na Twój organizm. [b]Zobacz szczegóły w naszej galerii/b]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska