Dzik, kaczki i czarnina. I Powiatowy Festiwal Jadła Kujawskiego [zdjęcia]
(dan)
W trakcie I Festiwalu Festiwalu Jadła Kujawskiego w Sławęcinku można było spróbować między innymi: gęsi faszerowanej, kaczki nadziewanej w wianku z kaszy z grzybami oraz dzika z kaszą gryczaną.
Podaj powód zgłoszenia
g
W dniu 24.09.2013 o 18:18, Gość napisał:A może niech te panie z SKWGI podadzą nam wszystkim przepis według którego "piekły" tego dzika ?Byłem tam i powiem że bardzo profesjonalnie to było wykonane i jestem niezmiernie ciekawy jak te panie go przyrządzały -według jakiej receptury.W końcu zajęły I -miejsce w gotowaniu i przyrządzaniu potraw kujawskich .Więc niech któraś z pań napisze nam tutaj co nie co o pracy jaką to stowarzyszenie włożyło w tę pieczeń.
Super wykonanie i smaczne ,ale jedna sprawa mnie nurtuje,,,,,,dlaczego na wszystkich imprezach są te same panie.Myślę ,że te produkty przygotowywały inne panie , tylko nie biorą medialnego udziału ,a szkoda.
G
W dniu 23.09.2013 o 23:18, wegan napisał:no, no, za poprzedniego wójta to SKWGI raczyło nas resztkami z wieprza, a teraz to tak z klasą, po pańsku, pieczonym odyńcem. Tylko co to ma wspólnego z jadłem kujawskim? Jak tak kiedyś jadało pospólstwo, to co jadała szlachta?.
A może niech te panie z SKWGI podadzą nam wszystkim przepis według którego "piekły" tego dzika ?Byłem tam i powiem że bardzo profesjonalnie to było wykonane i jestem niezmiernie ciekawy jak te panie go przyrządzały -według jakiej receptury.W końcu zajęły I -miejsce w gotowaniu i przyrządzaniu potraw kujawskich .Więc niech któraś z pań napisze nam tutaj co nie co o pracy jaką to stowarzyszenie włożyło w tę pieczeń.
s
OgórkowOM i szczaw z nasypu kolejowego.
w
no, no, za poprzedniego wójta to SKWGI raczyło nas resztkami z wieprza, a teraz to tak z klasą, po pańsku, pieczonym odyńcem. Tylko co to ma wspólnego z jadłem kujawskim? Jak tak kiedyś jadało pospólstwo, to co jadała szlachta?.
S
Ty sam k..wa jesteś guziec :)
O
TAKA AFRYKŃSKA ŚWINIA
a
Bo to guziec :) .
C
Chwileczkę... dlaczego ta świnia ma kły?