Egzotyczne dania? U nas nie cieszą się zbyt wielką popularnością. Ponad 60% badanych podkreśla, że nie jada w restauracjach, które serwują taką kuchnię. Jeśli już decydujemy się na wizytę w lokalu z egzotycznym jedzeniem - wybieramy kuchnię arabską.
Coraz częściej jemy poza domem. Dlaczego? Jednymi z głównych powodów są: wygoda, oszczędność czasu, niechęć do gotowania. Kolejnym zaś - chęć spotkania się ze znajomymi.
Więcej informacji z regionu przeczytasz na stronie www.pomorska.pl/region
A czym kierujemy się podczas wyboru lokalu? - W branży restauracyjnej chodzi głównie o lokalizację, lokalizację i jeszcze raz lokalizację - podkreśla Maurice Beursknes Menedżer Pionu Marketingu ds. Grupy Klientów HoReCa w MAKRO. - Jest to szczególnie widoczne w dużych miastach, gdzie restauracje zlokalizowane w centrum, blisko głównych miejskich deptaków są zawsze pełne klientów.
Na kolejnych miejscach rankingu znalazły się: ceny dań oraz urozmaicone menu.
Czytaj e-wydanie »