https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Kaczka z jabłkami [przepis Czytelniczki]

Teresa Kropidłowska (opr. ska)
Kaczka z jabłkami
Kaczka z jabłkami Teresa Kropidłowska
Teresa Kropidłowska jest prezesem KGW "Łężanki' w Łęgu i tam również spełnia się w kulinariach.

Składniki:

1 kaczka
5 jabłek
majeranek
sól
pieprz
olej

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Kaczkę umyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem.

Odstawić na noc w zimne miejsce.

3 jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne włożyć w tułów kaczki, piec w piekarniku w temperaturze 180 st C 1,5 godziny, najpierw bez przykrycia, aby kaczka się zrumieniła, pod koniec pieczenia dodać pozostałe jabłka pokrojone na połówki.

Można dodać w środek konfitury borówkowej.

Podawać w całości na półmisku obłożoną połówkami jabłek.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska