Składniki:
1 kaczka
5 jabłek
majeranek
sól
pieprz
olej
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Kaczkę umyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem.
Odstawić na noc w zimne miejsce.
3 jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne włożyć w tułów kaczki, piec w piekarniku w temperaturze 180 st C 1,5 godziny, najpierw bez przykrycia, aby kaczka się zrumieniła, pod koniec pieczenia dodać pozostałe jabłka pokrojone na połówki.
Można dodać w środek konfitury borówkowej.
Podawać w całości na półmisku obłożoną połówkami jabłek.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Złote talerze, pięć sukienek, koncerty gwiazd. Ślub Rutkowskich będzie "na bogato"
- Skaldowie przestaną grać po śmierci Jacka Zielińskiego? Brat przekazał decyzję
- Grażyna Szapołowska człapie po mieście w PODARTYCH butach Prady! Ikona stylu?
- Rosiewicz miał operację, ale teraz to nie żona mu pomaga! Tak stara się dla 55-latki