Składniki:
10 dag gotowanego mięsa (może być drobiowe)
15 dag mąki
4 jajka
1/8 litra mleka
1/4 łyżeczki soli
szczypta białego pieprzu
2 łyżki oleju
Nadzienie:
1 filiżanka duszonej zielonej fasolki szparagowej
1 filiżanka pokrojonej w słupki duszonej marchwi
1 filiżanka pokrojonego ogórka sałatkowego
2 łyżki siekanych ziół (według upodobania)
1 łyżka oleju
20 dag sera goudy
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Zmielone mięso na grubych oczkach, dodajemy do uprzednio przygotowanej masy z maki, jajek, mleka i przypraw. Usmażyć na oleju 4 omlety.
Wszystkie warzywa, wraz z ziołami i łyżką oleju rozgrzać w garnku.
Połowę sera pokroić w drobną kostkę i również włożyć do garnka.
Pozostały ser grubo utrzeć. Warzywami napełnić omlet i włożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać tartym serem i zapiec 2-3 minuty w rozgrzanym do 200 stop. C piekarniku.
Czytaj e-wydanie »