Jest to już siódma potrawa na tej prestiżowej liście. Konfitura borówkowa jest jednym z tradycyjnych smakowitych dodatków do mięs, podawanych w kuchni borowiackiej i nie tylko.
- Szczególnie kaczka lub gęś pieczona nie może się bez niej obejść - zauważa Teresa Kropidłowska. - Można wzbogacić jej smak dodatkiem gruszek lub jabłek. Jest doskonała również do ciast, sosów i do pieczywa.
Kropidłowska zauważa, że najlepsza jest konfitura robiona w domu, ta ze sklepu nie ma tego smaku. - Warto latem wybrać się do lasu i uzbierać borówek, by samemu usmażyć konfitury - mówi.
Przepis na pyszny sos
Składniki: 2-3 łyżki konfitury borówkowej, 2 łyżki chrzanu, 2-3 łyżki majonezu
Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać i gotowe.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!
- Hanna Gucwińska nie doczekała się dzieci. Jej wyznanie wyciska łzy z oczu