Sztuka łączenia
Nie wszystkie produkty spożywcze wykazują dobroczynne właściwości same z siebie. Niektóre z nich potrzebują wsparcia, substancji, która stanie się katalizatorem dla ich cudownego oddziaływania. Jest tak w przypadku kurkumy, która dopiero w połączeniu z pieprzem potrafi uczynić prawdziwe cuda.
Jak wiadomo każdy kij ma dwa końce, bywa więc też, że niektóre produkty mogą sobie wzajemnie zaszkodzić. Przy nieumiejętnym łączeniu składników lub kierowaniu się wyłącznie walorami smakowymi, nie trudno o pomyłkę. Jednym z przykładów może być klasyczne połączenie herbaty z miodem i cytryną, powszechnie uznawanej za podstawowe lekarstwo na przeziębienie. Czy jest tak w istocie? Niekoniecznie, ponieważ szyki psuje... temperatura.
Jakie jeszcze kuchenne połączenia tworzą idealne duety i odpychające się pary? Czytaj więcej w galerii.
Co to jest zapalenie gardła i migdałków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?