Składniki:
- Ok. 10 plastrów szynki westwalskiej firmy Prosiaczek
- 1 polędwiczka wieprzowa
- Ok. 10 listków szałwii
- 2 łyżki kaparów
- 3 łyżki zimnego masła
- 1/2 szklanki śmietanki kremówki
- 2 łyżki klarowanego masła
- Do podania: ziemniaki
Polędwiczkę pokrój na plastry. Na każdy nałóż listek szałwii i owiń plastrem szynki. Porcje mięsa smaż na rozgrzanym klarowanym maśle, aż się lekko zarumienią. Zdejmij z patelni.
Na tę samą patelnię wlej białe wino i dodaj kapary. Gdy sos odparuje, wyłącz gaz i dodaj zimne masło. Mieszaj, aż się rozpuści i utworzy gładki sos. Sosem polej mięso, podawaj np. z ziemniakami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!
- Maja Rutkowski ZROBIŁA TO z premedytacją, teraz się tłumaczy. Okropne, co ją spotkało
- Była pięknością ze "Złotopolskich". Dziś Gabryjelska nie przypomina siebie | ZDJĘCIA