https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zupa krem z buraczków i jabłek

.
Wideo
od 16 lat

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jabłka
  • 2 opakowania buraczków tartych firmy Paweko
  • 1/3 szklanki śmietanki kremówki
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • Oliwa- do smażenia
  • Sól, pieprz
Zupa krem z buraczków i jabłek

Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj obrane, pokrojone na ćwiartki jabłka oraz tarte buraczki. Zalej taką ilością wody, by przykryła składniki.
Gotuj ok. 10 minut. Dodaj śmietankę, zmiksuj na gładki krem.
Dopraw do smaku octem balsamicznym, solą i pieprzem.

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska