Składniki na farsz:
- 1/2 opakowania pasztetu firmy Prosiaczek
- 1 cebula
- 3 marchewki
- 1 łyżka oliwy
- 1 jajko
- Po 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, pieprzu, imbiru
Ciasto:
- 350 g mąki pszennej
- 1 opakowanie drożdży instant
- 1 szklanka mleka
- 3/4 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- 3 żółtka + jajko do posmarowania wierzchu
- 100 g masła
- Do posypania wierzchu: sezam

Rozpuść masło, dodaj do niego mleko. Odstaw, by były letnie.
W misce połącz mąkę, drożdże, sól, cukier, żółtka i masło z mlekiem. Wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Obrane marchewki i cebule pokrój, skrop oliwą i piecz w temp. 200 st. C przez ok. 20 minut.
Pasztet zmiksuj z upieczonymi warzywami, jajkiem i przyprawami.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm. Nakładaj na nie pasztet, zwiń i pokrój w ok. 5 cm kawałki. Odstaw na kolejny kwadrans. Wierzch pasztecików posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem. Piecz ok. 20 minut w temp. 200 st. C.