Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Śledzie w sosie tatarskim

.
Wideo
od 16 lat

Składniki:

  • 1 słoiczek podgrzybków marynowanych firmy NASZA CHATA
  • 3 korniszony
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • Ok. 3 łyżek posiekanego koperku
  • 4-5 filetów śledziowych
  • Koperek, pieprz- do podania
Śledzie w sosie tatarskim

Grzybki i ogórki zmiksuj lub bardzo drobno posiekaj. Połącz posiekanym szczypiorem, majonezem i jogurtem. Dodaj (wcześniej wymoczone), pokrojone w mniejsze kawałki filety śledziowe. Połącz, ewentualnie dopraw do smaku.

Cebulę pokrój w bardzo cienkie piórka, zalej octem, dodaj cukier, odstaw na kwadrans.

Na śledziach w sosie ułóż czerwoną cebulę i koperek, oprósz świeżo mielonym pieprzem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska