https://pomorska.pl
reklama

Przekonaj się co jest dobre i nasze, czyli skosztuj kujawsko-pomorskich specjałów

Artykuł sponsorowany
Jednym z jurorów w konkursie „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza” będzie szef kuchni Rafał Godziemski.
Jednym z jurorów w konkursie „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza” będzie szef kuchni Rafał Godziemski. Filip Kowalkowski
8 grudnia zapraszamy na Targi Produktów Regionalnych oraz XII edycję konkursu „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza”. Na imprezę w bydgoskiej hali Łuczniczka wstęp jest wolny.

Zbliżające się święta to czas między innymi swoistej uczty kulinarnej. Na naszych stołach w te dni goszczą najsmaczniejsze potrawy z najbardziej ulubionych przez nas produktów.
Szczególną uwagę przykładamy też do wyboru i zakupu wyrobów spożywczych z których te smakołyki potem powstają.

Łuczniczka pełna smakołyków
Dlatego doskonałą okazją ku temu mogą być Targi Produktów Regionalnych oraz XII edycja konkursu „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza”, które odbędą się w niedzielę, 8 grudnia, w godzinach 11.00-19.00 w bydgoskiej hali sportowo-widowiskowej „Łuczniczka”.

Tego dnia hala Łuczniczka stanie się prawdziwym rajem dla smakoszy. Szczególnie dla tych, którzy cenią sobie wyroby z Kujaw i Pomorza. Na grudniowych targach znaleźć będzie można kilkadziesiąt stoisk z lokalnymi produktami.

Wśród wystawców nie zabraknie piekarni, masarni, pasiek, wytwórni serów, producentów olejów, nabiału, warzelni itp.
Aby móc się delektować w komfortowych warunkach dla wszystkich odwiedzających przygotowana zostanie także specjalna strefa biesiadowania do degustacji produktów. A posiłek umilą między innymi występy artystyczne.


SZCZEGÓŁY WYDARZENIA


Mistrzowie wybiorą najlepsze produkty ...
Podczas targów odbędzie się również kolejna edycja konkursu „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza”. Tym razem w odmienionej formule. Najlepsze produkty wybrane zostaną przez jury. Do współpracy w roli jurorów zaproszeni zostali najlepsi szefowie kuchni z naszego regionu:

- Rafał Godziemski - właściciel restauracji Bistro at Home by Rafał Godziemski, pasjonat gotowania i walorów estetycznych dań.
- dr Józef Sadkiewicz - adiunkt UTP na Wydziale Technologii Żywności i Inżynierii Chemicznej. Wieloletni praktyk i ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej i kulinarnej. Prezes i współwłaściciel Instytutu i Akademii Kulinarnej Sadkiewicza.
- Krzysztof Bielawski - szef kuchni restauracji Jatki 6 z tytułem Gault & Millau „Młody talent 2016 - region północny” oraz „Kucharz Młody Talent 2015” przyznanym przez Poland 100 Best Restaurants.

- Marcin Szukaj - szef Restauracji Kuchnia by Marcin Szukaj oraz Bulwar Bistro, członek Zarządu Euro-Toques Polska. Laureat licznych prestiżowych konkursów kulinarnych, m.in. Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych czy Primerba Cup.
Zwycięzcy zostaną ogłoszeni na koniec imprezy i otrzymają pamiątkowe statuetki oraz Certyfikat Jakości „Nasze Dobre” - znak jakości, którym można posługiwać się przez rok.

... a publiczność restaurację
Ważna rolę odegrają również wszyscy którzy odwiedzą targi. To w wyniku ich głosowania zostanie przyznana Nagroda Publiczności dla najlepszej restauracji.

Przekonaj się co jest dobre i nasze, czyli skosztuj kujawsko-pomorskich specjałów

Wybrane dla Ciebie

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Kryształy PRL w cenie złota. Tyle kosztują w 2025 roku popularne misy i wazony

Kryształy PRL w cenie złota. Tyle kosztują w 2025 roku popularne misy i wazony

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska