Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sandacz na maśle, z sosem z grzybami leśnymi

.
Wideo
od 16 lat

Składniki:

  • 1 opakowanie sandacza firmy Abramczyk
  • 1 szalotka
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 5 dorodnych, mrożonych prawdziwków
  • 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina
  • Masło klarowane- do smażenia
  • Sól, pieprz (biały)
Sandacz na maśle, z sosem z grzybami leśnymi

Filety osusz papierowym ręcznikiem, dopraw solą i pieprzem, usmaż na złoto z obu stron na klarowanym maśle.

Ryby zdejmij z patelni.

Prawdziwki usmaż na maśle na złoty kolor. Odłóż.

Na tę samą patelnię włóż dodatkową łyżkę masła, zeszklij na niej drobno posiekaną szalotkę. Dopraw kolendrą, zalej białym winem. Gotuj k. 1 minuty. Dolej śmietankę, z powrotem dodaj grzyby. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku. Podawaj z ciepłą rybą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska