Składniki:
- 1 opakowanie sandacza firmy Abramczyk
- 1 szalotka
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 5 dorodnych, mrożonych prawdziwków
- 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina
- Masło klarowane- do smażenia
- Sól, pieprz (biały)
Filety osusz papierowym ręcznikiem, dopraw solą i pieprzem, usmaż na złoto z obu stron na klarowanym maśle.
Ryby zdejmij z patelni.
Prawdziwki usmaż na maśle na złoty kolor. Odłóż.
Na tę samą patelnię włóż dodatkową łyżkę masła, zeszklij na niej drobno posiekaną szalotkę. Dopraw kolendrą, zalej białym winem. Gotuj k. 1 minuty. Dolej śmietankę, z powrotem dodaj grzyby. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku. Podawaj z ciepłą rybą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!
- Hanna Gucwińska nie doczekała się dzieci. Jej wyznanie wyciska łzy z oczu