Niektórzy mówią już o modzie na sushi. Popularność tej japońskiej potrawy rośnie w błyskawicznym tempie. I trudno się dziwić. Sushi to nie tylko nietypowy smak, który można wzbogacać różnymi warzywami. Ten niewielki wałeczek ryżu zawiniętego w tak zwane nori (wodorost) stanowi źródło cennych witamin. Głównie z uwagi na rybę, która dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Z kolei wasabi, bardzo ostry sos, którym delikatnie smaruje się nori, ma właściwości grzybo- i bakteriobójcze. Algi morskie dostarczają natomiast witamin (C, E, B).
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Koroniewska po śmierci matki została zupełnie sama. Smutne, co mówi o relacji z ojcem
- Paulla prała brudy z ojcem swojego dziecka. Teraz on ma raka. Padły słowa o żerowaniu
- Andrzej Piaseczny przeszedł operację? Wygląda na to, że chciał ukryć opatrunki...
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?