https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tak działa chleb na nasz organizm. Pieczywo może pomóc nawet w odchudzaniu!

Lucyna Talaśka-Klich
Systematycznie spada spożycie pieczywa w Polsce, a przecież chleb stanowi podstawę w piramidzie zdrowego żywienia. Dlaczego lepiej nie rezygnować z jedzenia pieczywa i na co warto zwracać uwagę? Podpowiadamy na kolejnych slajdach naszej galerii.
Systematycznie spada spożycie pieczywa w Polsce, a przecież chleb stanowi podstawę w piramidzie zdrowego żywienia. Dlaczego lepiej nie rezygnować z jedzenia pieczywa i na co warto zwracać uwagę? Podpowiadamy na kolejnych slajdach naszej galerii. Obraz PublicDomainImages z Pixabay
Systematycznie spada spożycie pieczywa w Polsce, a przecież chleb stanowi podstawę w piramidzie zdrowego żywienia. Dlaczego lepiej nie rezygnować z jedzenia pieczywa i na co warto zwracać uwagę? Podpowiadamy.

Czy wiecie, że powiedzenie pieczywo tuczy to mit? Może być to dla Was zaskoczeniem, bo od lat w dietach eliminuje się pieczywo. Warto jednak wybierać pieczywo ze sprawdzonego źródła.

To dzieje się z organizmem kiedy jemy pieczywo - lista

Aktualnie jest tak duży wybór rodzajów pieczywa, że z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Można także chleb wypiekać samodzielnie w domu i dodać do niego składniki, które lubimy. W galerii poniżej sprawdźcie, dlaczego warto jeść pieczywo. Pamiętajmy, że chleb stanowi podstawę w piramidzie zdrowego żywienia.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Rolnictwo

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska