Wątróbka to źródło białka, witaminy A, witamin z grupy B oraz żelaza, kwasu foliowego i selenu. Wątróbka nie jest droga i ma niewiele kalorii – 172 kcal w 100 g.
Można ją podawać z grilla, nawet w formie szaszłyków. Nasz przepis pozwala przyrządzić wątróbkę według popularnej receptury, czyli z boczkiem wędzonym, jabłkiem i cebulą. Do tego potrzebna jest stara blacha od ciasta albo z kuchenki. Atutem smażenia wątróbki na grillu jest to, że może pryskać do woli i nie brudzi nam kuchni.
Tak zrobisz chrupiącą wątróbkę z rusztu [przepis]
Składniki:
- 1 kg wątróbki drobiowej
- szklanka mleka
- 0,25 kg wędzonego boczku
- 3 jabłka
- 3 cebule
- olej
- majeranek
- pierz
- sól
Zobaczcie w naszej galerii, jak krok po kroku zrobić wątróbkę na grillu.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!
- Maja Rutkowski ZROBIŁA TO z premedytacją, teraz się tłumaczy. Okropne, co ją spotkało
- Była pięknością ze "Złotopolskich". Dziś Gabryjelska nie przypomina siebie | ZDJĘCIA