Tak zrobić ogórki małosolne na szybko - przepis
Przepis na tradycyjne ogórki małosolne jest bardzo prosty a niemal każda gospodyni przygotowuje ogórki małosolne w podobny sposób. Przepisów na ogórki małosolne nie brakuje, wszystkie łączy jednak łatwość przygotowania i kilka wspólnych składników.
To Cię może też zainteresować
Ogórki małosolne zwykle są gotowe do spożycia po upływie 2-3 dni a nawet następnego dnia.
Ogórki małosolne to przekąska niskokaloryczna - jeden ogórek małosolny to kilkanaście kcal w zależności od wielkości. To także doskonałe źródło antyoksydantów, probiotyków oraz witamin z grupy E, B i K.
Tak krok po kroku zrobisz ogórki małosolne na szybko - przepis
Ogórki małosolne są banalnie proste do przygotowania. Zachęcamy do samodzielnego przygotowania ogórków małosolnych - pysznej, chrupiącej i zdrowej przekąski czy dodatku do obiadu oraz dań z grilla.
Jak krok po kroku zrobić ogórki małosolne na szybko? Sprawdź to teraz w naszej galerii.
Ogórki małosolne na szybko - przepis krok po kroku
Składniki:
- 3 kg dość małych ogórków
- 6-8 ząbków czosnku
- 3-4 gałązki kopru
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 4 czubate łyżki soli kamiennej niejodowanej do przetworów
- 4 litry wody.
Czytaj również:
To dzieje się teraz z organizmem, gdy jesz ogórki kiszone. Te osoby zrezygnować z ogórków!
Tych roślin nie sadź obok pomidorów. Przez takie błędy pomidory nie dojrzewają. Tak można stracić całą uprawę
Tak jedzenie awokado pomaga najszybciej schudnąć. W ten sposób spożywanie awokado prowadzi do utraty wagi
