Smaki Kujaw i Pomorza - Sezon 4 odcinek 39 - Gęsina

Pierś z kurczaka - na to trzeba zwrócić uwagę, kupując mięso
Drób jemy często, a kurczaka - szczególnie filet z piersi - można wykorzystywać w codziennych przepisach na posiłki. Pierś z kurczaka to bardzo uniwersalna część mięsa, nadaje się do wielu potraw. Można ją jeść na ciepło - od dań pieczonych, które zawierają aromatyczne przyprawy, po innowacyjne zupy i gulasze z kurczaka, które rozgrzeją nawet w najchłodniejsze wieczory, albo na zimno - na przykład w sałatkach.
Pierś z kurczaka uważa się za lekkostrawną i mniej kaloryczną od innych rodzajów mięsa. Chętnie sięgają po nią osoby będące na diecie.
By pierś z kurczaka była delikatna i smakowała dobrze, należy kupić dobre mięso. Jak je rozpoznać?
Takiej piersi z kurczaka lepiej nie kupować. Jak wybrać dobre mięso? Oto sprawdzone sposoby
Kupując mięso z kurczaka w sklepie należy zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Jak wybrać dobrą pierś z kurczaka? Na co zwrócić szczególną uwagę, kupując pierś z kurczaka? Zobaczcie w naszej galerii: