https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zdolną mamy młodzież! Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności [zdjęcia]

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu
Produkty zbożowe były bohaterem tegorocznej XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Ile wie o ich młodzież? Podczas etapu okręgowego w Toruniu okazało się, że całkiem sporo.

Brawa dla Natalii Rychlińskiej! To właśnie ta uczennica Technikum Gastronomicznego nr 3 w ZSG-H w Gdańsku, pokonała 55 uczestników z ponad 30 szkół. Natalia otrzymała również nagrodę specjalną dla najlepszego uczestnika, ucznia technikum, ufundowaną przez Romana Wojdę, dyrektora Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu.

Ta placówka pełniła rolę gospodarza, od 11 lat jest siedzibą Komisji Okręgowej Olimpiady obejmującej województwa kujawsko-pomorskie i pomorskie. - Wielkim sukcesem i wyróżnieniem dla naszej szkoły jest zajęcie zaszczytnego czwartego miejsca, które przypadło Milenie Rakoczy, uczennicy ZSG-H. Ma ona duże szanse na uczestnictwo w etapie centralnym - podkreśla Magdalena Jaworska.

Przewodniczącą Komisji Okręgowej jest doc. dr inż. Dorota Łoboda, dyrektor Instytutu Zdrowia i Kultury Fizycznej Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy  a sekretarzem olimpiady - już od 11 lat -  Beata Kozińska, nauczyciel przedmiotów zawodowych  w ZSG- H. To właśnie Beata Kozińska zorganizowała olimpiadę. 

 

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska