Składniki:
0,5kg mielonego mięsa wieprzowego
koncentrat pomidorowy- 1 mały słoiczek
mieszanka chińska mrożona(marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula, pędy bambusa, grzyb czarny (Mun)
możemy również zamiast mrożonki kupić świeże składniki
kilka ziemniaków(5-6)
olej -do podsmażenia mięsa
sól
pieprz
papryka słodka
chili
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli, wrzucamy mrożone warzywa.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso mielone, wrzucamy mięso do garnka. Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w średniej wielkości talarki. Gotujemy do miękkości.
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy zupę do smaku. Zagotowujemy. Podajemy w głębokich talerzach.
Czytaj e-wydanie »