MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Ogórki małosolne - przepis krok po kroku. Te ogórki są gotowe już na drugi dzień

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Jak krok po kroku zrobić ogórki małosolne na szybko? Mamy sprawdzony domowy przepis. Poznaj go teraz na kolejnych slajdach naszej galerii >>>>>
Jak krok po kroku zrobić ogórki małosolne na szybko? Mamy sprawdzony domowy przepis. Poznaj go teraz na kolejnych slajdach naszej galerii >>>>>pixabay.com
Ogórki małosolne to krótko kiszone ogórki gruntowe. Zwykle są gotowe do spożycia po kilku dniach. Ogórki małosolne robi się bardzo łatwo, niewiele kosztują i smakują wyśmienicie. Wiele osób nie chce czekać, aż ogórki małosolne dojdą do siebie. Zdarza się, że taka chrupiąca przekąska potrzebna jest na szybko. Zarówno ogórki kiszone jak i małosolne mają mnóstwo właściwości korzystnych dla zdrowia. Do przygotowania ogórków małosolnych nie potrzeba drogich ani wyszukanych składników. Zobacz w naszej galerii, jak krok po kroku zrobić ogórki małosolne na szybko.

Tak zrobić ogórki małosolne na szybko - przepis

Przepis na tradycyjne ogórki małosolne jest bardzo prosty a niemal każda gospodyni przygotowuje ogórki małosolne w podobny sposób. Przepisów na ogórki małosolne nie brakuje, wszystkie łączy jednak łatwość przygotowania i kilka wspólnych składników.

To Cię może też zainteresować

Ogórki małosolne zwykle są gotowe do spożycia po upływie 2-3 dni a nawet następnego dnia.

Ogórki małosolne to przekąska niskokaloryczna - jeden ogórek małosolny to kilkanaście kcal w zależności od wielkości. To także doskonałe źródło antyoksydantów, probiotyków oraz witamin z grupy E, B i K.

Tak krok po kroku zrobisz ogórki małosolne na szybko - przepis

Ogórki małosolne są banalnie proste do przygotowania. Zachęcamy do samodzielnego przygotowania ogórków małosolnych - pysznej, chrupiącej i zdrowej przekąski czy dodatku do obiadu oraz dań z grilla.

Jak krok po kroku zrobić ogórki małosolne na szybko? Sprawdź to teraz w naszej galerii.

Ogórki małosolne na szybko - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 3 kg dość małych ogórków
  • 6-8 ząbków czosnku
  • 3-4 gałązki kopru
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 4 czubate łyżki soli kamiennej niejodowanej do przetworów
  • 4 litry wody.

Czytaj również:
To dzieje się teraz z organizmem, gdy jesz ogórki kiszone. Te osoby zrezygnować z ogórków!
Tych roślin nie sadź obok pomidorów. Przez takie błędy pomidory nie dojrzewają. Tak można stracić całą uprawę
Tak jedzenie awokado pomaga najszybciej schudnąć. W ten sposób spożywanie awokado prowadzi do utraty wagi

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak przechowywać nowalijki? To musisz wiedzieć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska