Na straganach coraz więcej towarów nawiązujących do zbliżających się wielkanocnych świąt. Oferowano koszyczki do święconki w cenie od 20 do 95 zł, rozkładane kartki świąteczne (6-7 zł) i dwuwarstwowe serwetki papierowe z akcentami religijnymi (4 zł). Można było też kupić zajączka pluszowego, chodzącego na baterie (28 zł). Były też popularne bazie, w zależności od wielkości bukietu kosztowały od 5 do 12 zł.
Najwięcej klientów ustawiało się jednak przed samochodami - chłodniami (jeden z nich miał łódzką rejestrację), w których sprzedawano mięso i wyroby mięsne oraz przed stoiskiem z gospodarstwa rolnego w Zalesiu Barcińskim. Z tego gospodarstwa w każdą sobotę dostarcza się sery, mleko, a także wyroby mięsne. Bardzo duże zainteresowanie tymi ostatnimi produktami świadczy o tym, że klienci poszukują zdrowych, smacznych, dobrze przyprawionych oraz pełnych smaków i aromatów produktów.
Nie brakowało również amatorów ryb morskich i śródlądowych, o co od wielu lat dbają Mateusz Wiśniewski z Kruszwicy i Waldemar Wiśniewski z Bożejewic (gm. Strzelno).
Oto inne ceny wynotowane 9 marca:
schab: wędzony - 59,
bez kości - 26,
karkówka - 22,
rostbef - 47,
szynka z kotła - 53,
szynkowa - 49,
biała surowa - 30,
śląska - 28,
kaszanka - 23,
słonina z przyprawami - 31,
salceson czarny - 35,
sandacz - 40,
amur filet - 35,
szczupak - 26,
karp - 25,
leszcz - 13,
pstrąg - 32,
śledzie -12-16,
matias - 20,
sola - 25,
lin -35,
halibut wędzony - 69,
sum wędzony - 45,
makrela wędzona - 28,
szprot wędzony - 25,
ubity kurczak - 40,
ubita kaczka - 70,
jajka (szt.) - gęsie - 5, kurze - 0,70-1,20,
litr mleka - 2,43-5 (najdroższe bezpośrednio z hodowli krów),
ziemniaki - 2,50-3,
cebula - 3-4,
marchew - 1,50- 3,
por - 3-4,
seler - 6,
pietruszka - 8,
główka czosnku - 2-5,
czarna rzepa - 6,
kapusta: kiszona - 7, główka białej (kg) - 2,50,
ogórki kiszone - 10,
pęczek włoszczyzny - 6,
pęczek rzodkiewki - 2,50-3,
pieczarki -12,
jabłka - 2,50-4,
gruszki - 6-7,
truskawki - 28,
orzechy: włoskie - 5-10, laskowe - 12-16,
sadzonka rabarbaru - 5,
drzewka owocowe: grusze - 20, morele - 25, brzoskwinie - 25.
