Młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowywali trdycyjne polskie zupy - krupnik na żołądkach drobiowych, żurek z białą kiełbasą i jajkiem oraz parzybrodę czyli kapuśniak ze słodkiej kapusty. Dodatkowo usmażono placki ziemniaczane ze świeżych ziemniaków.
Warsztaty kulinarne przeprowadzili kucharze współpracujący z Agencją Rynku Rolnego, między innymi utytuowany szef kuchni Grzegorz Parczewski, mistrz świata BBQ, zdobywca Oskara Kulinarnego oraz brązowego medalu na mistrzostwach świata w Luxemburgu.
Profesjonaliści z branży gastronomii poprowadzili również wykład o żywności ekologicznej.
- Wspólnie doszliśmy do wniosku, że żywność ekologiczną posiadamy w swoich domach, przygotowując w sposób tradycyjny, bez substancji dodatkowych przetwory domowe, takie jak dżemy, powidła, twaróg czy - prawie już zapomniany dziś - sok z czeremchy - podkreślają nauczyciele.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"