Ogórki kiszone to nasz narodowy przysmak. Przygotowuje się je w większości polskich domów. Ci jednak, którzy nie udoskonalili sztuki kiszenia do perfekcji, mogą być zaskoczeni, gdy ich kiszonki zaczną mętnieć i gazować. Nie ma powodu do obaw. Jest to element fermentacji i nie wpłynie na smak i jakość kiszonek. Ulatniający się gaz może jednak doprowadzić do tego, że cała partia ogórków zepsuje się. W jaki sposób? Wszystko przez jeden błąd.
To też może Cię zainteresować: Te osoby powinny uważać na pomidory. To dzieje się z naszym organizmem, gdy spożywamy pomidory
Przez taki błąd ogórki kiszone są mętne i gazują. Tak przyrządzisz je prawidłowo
Przy przyrządzaniu ogórków kiszonych warto stosować się do kilku zasad, aby nie doprowadzić do zepsucia całej partii słoików. W taki sposób należy przygotować ogórki kiszone - szczegóły w galerii:
