Ogórki kiszone to nasz narodowy przysmak. Przygotowuje się je w większości polskich domów. Ci jednak, którzy nie udoskonalili sztuki kiszenia do perfekcji, mogą być zaskoczeni, gdy ich kiszonki zaczną mętnieć i gazować. Nie ma powodu do obaw. Jest to element fermentacji i nie wpłynie na smak i jakość kiszonek. Ulatniający się gaz może jednak doprowadzić do tego, że cała partia ogórków zepsuje się. W jaki sposób? Wszystko przez jeden błąd.
To też może Cię zainteresować: Te osoby powinny uważać na pomidory. To dzieje się z naszym organizmem, gdy spożywamy pomidory
Przez taki błąd ogórki kiszone są mętne i gazują. Tak przyrządzisz je prawidłowo
Przy przyrządzaniu ogórków kiszonych warto stosować się do kilku zasad, aby nie doprowadzić do zepsucia całej partii słoików. W taki sposób należy przygotować ogórki kiszone - szczegóły w galerii:
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]
- Słowa Justyny Kowalczyk rok po śmierci męża. Zdradziła, jak wygląda jej życie
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]