Smaki Kujaw i Pomorza - Sezon 3 Odcinek 26
Przesolona zupa. Jak uratować przesolone danie?
Sól jest stałym elementem kulinarnej rutyny od lat. Trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię bez soli. Każdemu, nawet najbardziej doświadczonym kucharzom może się zdarzyć, że wsypie zbyt dużo soli. Czasem okazuje się, że produkty użyte do ugotowania zupy czy sosu były zbyt słone.
Przesolona zupa czy sos to nie jest przyjemne doświadczenie kulinarne. Są jednak sprawdzone sposoby na to, by uratować przesoloną potrawę.
To Cię może też zainteresować
Z pomocą przychodzą produkty, które prawdopodobnie każdy ma pod ręką.
Jak uratować przesoloną zupę lub sos? Sprawdzone sposoby
Wytyczne żywieniowe zalecają dorosłym spożywanie nie więcej niż 2300 miligramów sodu dziennie, jednak większość osób używa jej znacznie więcej na co dzień. Przeciętny dorosły zjada około 3400 miligramów sodu dziennie.
Dodawanie zbyt dużej ilości soli do posiłków może mieć ogromny wpływ na zdrowie i wywołać różne niepokojące objawy. Nadużywanie soli ma swoje skutki uboczne. Przesolona potrawa jest też po prostu niesmaczna.
Jak uratować przesolone danie? Czy da się uratować przesoloną zupę? Jak uratować przesolony sos? Zobacz sprawdzone sposoby w naszej galerii:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zawierucha i jego śliczna żona brylują na salonach. Niedawno zostali rodzicami [FOTO]
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać