Pestycydy to środki bardzo niebezpieczne dla organizmu. Wpływają bardzo negatywnie na układ nerwowy oraz skórę człowieka. Najwięcej pestycydów znajduje się w ziemniakach, pomidorach, kapuście, szpinaku, wiśniach, gruszkach, jabłkach oraz truskawkach. Pestycydy mogą przenikać do warzyw i owoców poprzez bezpośrednie zanieczyszczenie np. kiedy rolnicy stosują środki podczas silnego wiatru lub wyrzucanie przeterminowanych pestycydów oraz opakowań po tego typu środkach w miejscach uprawy. Dlatego po zakupie warzyw i owoców, warto dla własnego bezpieczeństwa zastosować metody, które pozwolą usunąć pestycydy z produktów. Sprawdź niektóre z nich:
Tak pozbędziesz się pestycydów z warzyw i owoców
Prezentujemy skuteczne domowe sposoby na usunięcie pestycydów z warzyw i owoców. Dzięki tym metodom pozbędziesz się pestycydów z produktów. Szczegóły w naszej galerii:
