Tak wpływa na nasz organizm cynamon. Oto właściwości tej przyprawy
Cynamon to zmielona kora cynamonowca celjońskiego. Przyprawa ta znalazła zastosowanie przede wszystkim w kuchni. Charakterystyczny, korzenny zapach kojarzyć się może niektórym ze świętami Bożego Narodzenia. Jednak cynamon znalazł zastosowanie nie tylko w kuchni, jako dodatek do pysznych potraw.
Jak się okazuje, cynamon ma wiele substancji zdrowotnych. Za najcenniejszy uważa się aldehyd cynamonowy. dzięki któremu ta przyprawa ma charakterystyczny zapach i wykazuje właściwości antynowotworowe. Cynamon należy też do grupy termogeników - substancji, która przyspiesza przemianę materii.
Takie właściwości ma cynamon. Przyprawa pomaga na wiele dolegliwości
Cynamon to jedna z podstawowych przypraw stosowanych w medycynie naturalnej. Nie zawsze zdajemy sobie sprawę z tego, jakie wyjątkowe właściwości posiada. Cynamon - przyprawa o wyjątkowym intensywnym aromacie i słodkawo-korzenny, delikatnie ostry smaku - wykazuje m.in.:
działanie dezynfekujące,
przeciwwirusowe,
antybakteryjne,
przeciwgrzybicze,
przeciwzapalne.
Cynamon przyspiesza przemianę materii, rozgrzewa i ma właściwości antyoksydacyjne.
To dzieje się z nami po spożyciu cynamonu. Takie są skutki jedzenia tej przyprawy
Kto powinien spożywać cynamon i jakie posiada właściwości piszemy w naszej galerii. Zobacz, co dzieje się z naszym organizmem, gdy jemy potrawy z cynamonem.
