Mimo kalendarzowej zimy sprzedających i kupujących osób na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu nie brakowało. Poszukiwano m. in. czosnku, naturalnego środka przeciw przeziębieniom.
- Zauważyłem, że niektóre osoby, po wykorzystaniu wcześniej zakupionego czosnku, decydują się na kolejną terapię tym warzywem. Posiada ono sporo mikroelementów i witamin, pomocnych w leczeniu przeziębień oraz w umacnianiu odporności - podkreśla Ryszard Fiszer z Rojewa, specjalizujący się w uprawie czosnku. Główka tej rośliny kosztuje od 2 do 5 zł, zaś ząbki - 50 zł/kg.
A oto wynotowane przez nas ceny innych produktów:
halibut wędzony - 70,
jesiotr - 60,
sandacz patroszony - 55,
szczupak patroszony - 35,
karp patroszony - 22,
śledź XXL - 16,
makrela: świeża - 25, wędzona - 30,
leszcz tusza - 18-25,
karaś tusza - 26,
okoń morski - 25,
flądra - 18,
krąp - 6,
jajka - 0,80-1,30,
jabłka - 3-5,
gruszki - 7,
burak ćwikłowy - 3,
brokuł - 3,
brukselka - 12,
cebula - 3-5,
kalafior - 12-17,
kapusta kiszona - 7-8,
koperek - 2,
marchew - 3,
por - 3-4,
pieczarki - 13,
pietruszka - 7, natka pietruszki - 2,
ogórek kiszony - 12,
orzechy: włoskie - 10-14, laskowy - 16,
seler - 5-7,
rzepa czarna - 6,
rzodkiewka - 3,
włoszczyzna - 6,
ziemniaki - 1,20-2,50.
