Po trzydziestce w naszym organizmie zachodzi szereg niekorzystnych zmian. Aby zachować dobre zdrowie i sylwetkę, nie pozostaje nic innego jak zaakceptować je i zaadoptować się do nowych warunków. Przede wszystkim wydolność organizmu spada, w efekcie szybciej się męczymy i wolniej regenerujemy. Zmniejsza się liczba nefronów w nerkach, które usuwają toksyny z układu krwionośnego, przez co skutki upojenia alkoholowego są znacznie bardziej odczuwalne. Co istotne, zwalnia przemiana materii. Wskutek tego o wiele łatwiej przybieramy na wadze, nawet gdy zwracamy uwagę na to, co kładziemy na talerz. Tyka zegar biologiczny, a na skórze pojawia się coraz więcej oznak starzenia.
Takie produkty należy ograniczyć po 30-stce. One zrujnują twoją sylwetkę i zdrowie
Niektóre produkty mogą wyjątkowo szkodzić naszemu zdrowiu, skórze i sylwetce po trzydziestym roku życia. Sprawdź, czego lepiej nie jeść po ukończeniu 30-stki. Lista może cię zaskoczyć.
Takie produkty należy ograniczyć po 30-stce - szczegóły w galerii:
***
To też może Cię zainteresować: To oznacza biały nalot na ogórkach kiszonych. Kiedy nie można ich jeść? Takie są właściwości ogórków kiszonych
