Wyobrażacie sobie funkcjonowanie w kuchni bez zamrażarki? Bez niej nie moglibyśmy odmrażać jedzenia ze świąt, czy pysznych gołąbków od mamy.
Tych produktów nie można mrozić. Niskie temperatury bardzo im szkodzą
Niestety niskie temperatury nie służą wielu produktom spożywczym. Oznacza to, że nie wszystko nadaje się do mrożenia. Jakich produktów nie można wkładać do zamrażarki? Szczegóły w poniższej galerii!
Mrożenie z reguły oziębia produkt spożywczy do temperatury -18 stopni Celsjusza. Dzięki temu przedłuża trwałość jedzenia, nie pozbawiając go walorów smakowych. Dodatkowo mrożenie nie wymaga substancji konserwujących, jest wygodne i pozwala podzielić posiłek na kilka porcji.
Komary - co je wabi a co odstrasza?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Jolka z "Niani" zniknęła z show biznesu. Wiemy, co stało się z Iwoną Wszołkówną
- Grzeszczak promuje singiel NOGAMI DO NIEBA. O mały włos od wpadki [ZDJĘCIA]
- Torbicka kontra Derpienski na Festiwalu w Cannes. Cicha elegancja czy róż i cekiny?
- O tej relacji Rosiewicza i Villas nikt nie wiedział. Prawda wyszła na jaw teraz