Orzechy włoskie są bogate w składniki odżywcze takie jak białko, witaminy oraz minerały. Znajdziemy w nich między innymi:
- wapń,
- magnez,
- żelazo,
- magnez,
- potas,
- cynk,
- sód,
- a także wielonasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 (już trzy orzechy włoskie pokrywają dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega-3).
Dlatego właśnie wiele osób włączyło na stałe orzechy włoskie do codziennej diety. Nie należy jednak przesadzać z ich ilością. Dietetycy zalecają jeść ok. 7 całych orzechów łuskanych dziennie.
Jeżeli masz te objawy, nie jedz orzechów włoskich. Te osoby muszą uważać na orzechy włoskie
Choć orzechy to popularna przekąska i dodatek do deserów, niektórzy nie powinni ich spożywać. Warto wiedzieć, komu orzechy włoskie mogą zaszkodzić.
Jeżeli masz te objawy, nie jedz orzechów włoskich. Te osoby muszą uważać na orzechy włoskie. Zobacz w naszej galerii, kto znalazł się na liście:
***
Przeczytaj także:
Takie są sposoby, aby truskawka obrodziła. Zrób to już teraz, a owoce będą słodkie i soczyste jak nigdy

Wideo