Jajka faszerowane na cztery sposoby na Wielkanoc
Składniki: jajka ugotowane na twardo, natka pietruszki, rzeżucha, kiełki słonecznika, pomidorki koktajlowe
Farsz 1: szprotki w oleju utarte z żółtkami jajek
Farsz 2: pieczarki starte na tarce (grube oczka), podsmażone na maśle, wystudzone i wymieszane z żółtkami jajek, majonezem i doprawione pieprzem
Farsz 3: żółka jajek ugotowanych na twardo zmiksowane z majonezem, wymieszane z musztardą, drobniutko posiekanym szczypiorkiem
Farsz 4: drobno posiekane plasterki wędzonego łososia, zielone oliwki i koperek, wymieszane z kremówką, doprawione pieprzem.
Przygotowanie: Ugotowane i obrane jajka przeciąć wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka (do farszu 4 nie trzeba wyjmować). Napełnić je przygotowanymi farszami.
Sprawdź inne wielkanocne przepisy:
- Jak zrobić mazurek wielkanocny według Magdy Gessler - przepis krok po kroku
- Przepisy na Wielkanoc: Schab w boczku z ziołami
- Ciasta na Wielkanoc - przepisy. Każdy może je zrobić!
- Jak przygotować mazurek królewski na Wielkanoc? [przepis]
- Przepis na jajka faszerowane na wielkanocny stół
- Jak pomalować jajka na Wielkanoc? Sposoby na pisanki [porady]
