Do naszego plebiscytu zakład z Suchorączka zgłosił kiełbasę białą, surową. Starannie wyselekcjonowane mięso z szynki i naturalne przyprawy pochodzące z polskich upraw oraz korzystanie z tradycyjnych receptur przy produkcji wędlin - to sekret jej smaku.
Mięso wykorzystywane przez Andrób pochodzi z rodzinnej hodowli i od okolicznych rolników. Zanim powstanie z niego biała kiełbasa, jest starannie selekcjonowane, jak podpowiadają tradycyjne receptury produkcji wędlin. Oznacza to między innymi, że użyte do jej wytworzenia mięso z szynki zawiera odpowiednią ilość tłuszczu, dzięki czemu jest ona odpowiednio soczysta.
Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2018. Piekarnia Piątkowscy. Tradycyjne pieczywo i nowa bułka burger
Po rozdrobnieniu mięso jest przyprawiane, przede wszystkim majerankiem, ale także pieprzem i czosnkiem.
Wszystkie te przyprawy pochodzą od polskich rolników. Tak przygotowane, surowe mię-so nadziewane jest w naturalne osłonki i parzone.
Zaletą kiełbasy białej surowej z Androbu jest także to, że charakteryzuje się ona bardzo wysoką zawartością mięsa.
Jednocześnie, przy jej przygotowywaniu, nie są wykorzystywane żadne wypełniacze, a więc soja czy białko.
Dzięki dbałości o najwyższe standardy produkcji, zaangażowanie niewielkiej liczby osób w całym procesie produkcyjnym, posiłkowanie się tradycyjnymi, sprawdzonymi recepturami PW - firma Andrób mo-że pochwalić się bogatymi osiągnięciami w branży mięsnej.
NASZE DOBRE Z KUJAW I POMORZA 2018. GŁOSOWANIE TRWA. FIRMY LICZĄ NA WAS
W 2015 roku zdobyła wyjątkowe wyróżnienie - tytuł „Polskiego Producenta Żywności”, przyznawany przez ministra rolnictwa. W tym samym roku kiełbasa jałowcowa z Suchorą-czek otrzymała w Minikowie pierwsze miejsce w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów 2015”. W ubiegłym roku firma tę samą nagrodę zdobyła za kiełbasę słoikową.
W ostatnim czasie wprowadziła na rynek kolejne, nowe produkty. Są to kabanosy i kiełbasa krucha.
Kiełbasa biała, surowa rywalizuje w kategorii „Mięso i wędliny”. Tutaj możecie oddać głos na ten produkt