Kujawska Spółdzielnia Mleczarska KeSeM we Włocławku istnieje od 1935 roku.
Specjalizuje się w produkcji wyrobów świeżych: białych serów oraz śmietan, które wielokrotnie były nagradzane m.in. przez ministerstwo rolnictwa i rozwoju wsi.
Czytaj też: Adam Małysz, medalista z Vancouver, firmuje "Doskonałe mleko" z włocławskiego "KeSeMu"
KeSeM ma prawo do posługiwania się znakiem Poznaj Dobrą Żywność. - Uzyskaliśmy już siedem takich znaków - mówi Bolesław Gumowski, prezes spółdzielni.
W 1994 roku śmietana extra 12 proc. produkowana przez KeSeM, otrzymała tytuł Najciekawszego Wyrobu Spożywczego Roku.
Do dziś ta śmietana jest produktem sztandarowym mleczarni. Technologia jej produkcji chroniona jest patentem o numerze 313173.
sp;
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zanim stała się gwiazdą, Pakosińska wyglądała jak inna osoba! Poznalibyście ją?
- Absolutne szaleństwo na nowej okładce Maryli Rodowicz. Wygładzili nawet haluksy!
- Tak Kozidrak spełnia się jako babcia. Paparazzi przyłapali ją na luzie i bez doczepów
- Sykut straci posadę w "Tańcu z Gwiazdami"? Oto, co mówi o planach na przyszłość